Medialle

 

Mediatiedote 26.7.2018

Julkaisuvapaa heti

Joen Yössä kokko Ilosaaressa, puhetta Pohjois-Karjalasta ja tapahtumia ympäri kaupunkia

Joensuun tapahtumakesä huipentuu 24. elokuuta Joen Yöhön. Joen Yö levittyy ympäri kaupunkia keskittyen erityisesti Rantapuiston, Kaupungintalon, Taitokorttelin sekä Ilosaaren alueelle. Kaikille joensuulaisille ja pohjoiskarjalaisille suunnatussa Joen Yössä pääsee nauttimaan lukemattomista erilaisista kulttuuritempauksista, hyvästä ruuasta ja juomasta, sup-lautailusta, Areenan Sporttitorista sekä Ilosaaressa kello 17.00 järjettävästä IloAreenasta. Ilta huipentuu Ilosaaren laguunissa kokon sytytykseen ja Sirkus Supiaisen tulishow’hun sekä Samae Koskisen Korvalääkkeen keikkaan.

IloAreena on uusi keskustelufoorumitapahtuma, joka laajentaa perinteisen Joen Yön tarjontaa nostamalla pohjoiskarjalaiset ja joensuulaiset puheenaiheet Ilosaaren lavalle kello 17.00-18.00. IloAreena johdattaa pohtimaan tulevaa, herättää näkemään omia vahvuuksiamme ja tarjoaa uusia avauksia. Keskustelun teemoja viedään eteenpäin positiivisen räväkkään tapaan Jani Halmeen vetämänä. Panelisteina ovat joensuulaisesta liike-elämästä ja urheilusta tunnettu Ari Mononen, Joensuun kaupungin uusi kulttuurijohtaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja Sari Kaasinen, mopoilusta tunnettu Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen sekä Helsingistä kotiin Pohjois-Karjalaan palannut nuorisopoliitikko ja Joensuun Setlementti ry:n vs. toiminnanjohtaja Katja Asikainen. Yleisölle maksuton foorumi koostuu kolmesta noin 20 minuutin pituisesta paneelikeskustelusta, joiden teemoja ovat: miten Joensuu ja Pohjois-Karjala pidetään pinnalla seuraavat 20 vuotta, mitä yhteistä urheilulla ja kulttuurilla on ja miten niissä menestytään, sekä millä eväillä Joensuusta muotoutuu entistä vahvempi ja houkuttelevampi karjalainen kauppapaikka?

Joen rannasta Pakkahuoneen tuntumasta löytyy tuttu Järjestöbulevardi, jolla esittäytyy 27 erilaista paikallista järjestöä. Rantaa pitkin kulkeva voi myös käydä bailaamassa Fiktion reivikontissa tai tutustua Rantapuiston monipuoliseen ohjelmaan. Kaupungintalolta löytyvät Kaupunginteatterin avoimet harjoitukset, joiden lomassa kannattaa piipahtaa lasiterassilla nauttimassa erilaisten kuorojen annista. Teatteriravintolan läheisyydestä löytyy Katuruokakarnevaali, jossa on tarjolla monenlaista ruokaa nälkäisille, ja itä-suomalaiset panimot sekä laadukkaat viinitalot esittäytyvät Ilosaaressa. Musiikkia on tarjolla ympäri kaupunkia, aina Carelicumin aulassa järjestettävästä Kaupunginorkeisterin konsertista ja esiintymislavojen bändeistä Botanian jazz-pianomusiikkiin. Joen Yönä useisiin museoihin on vapaa pääsy. Kaupunkijunalla pääsee liikkumaan kätevästi Taidemuseon, Joensuu Areenan, Woutilan ja Botanian välillä kello 18.00-21.15.

Ohjelmaa Joen Yöhön voi ilmoittaa mukaan 22.8.2018 saakka ja Joen Yön koko ohjelma löytyy osoitteesta www.joenyo.fi .