Medialle

Tiedote  23.8.2017

 

Joen Yö tuo poikkeuksia liikennejärjestelyihin

 

Perjantaina 25.8.2017 perinteinen Joen Yö järjestetään jokivarren puistoissa, Ilosaaressa, Matkustajasatamassa ja eri satelliittikohteissa ympäri Joensuuta. Joen Yö kerää tuhansia kaupunkilaisia jokivarteen ja kaupungintalon ympäristöön.

Ajoneuvojen liikkumista rajoitetaan tapahtuma-alueella. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni yleisöstä jättäisi auton kotiin ja tulisi paikalle esim. julkisilla kulkuneuvoilla, kävellen tai pyöräillen.

Elielinkuja

Perjantaina 25.8.2017 Elielinkujan pysäköintialue on käytössä normaalisti klo 14:00 saakka ja

kaupungintalon työntekijöiden pysäköintialue on käytössä normaalisti klo 15:00 saakka. Rantakadun ja Elielinkujan risteyksessä kulkemista ohjaa ja opastaa järjestyksenvalvonta. Myös huolto- ja pelastusajoneuvoliikenne tapahtuu normaalisti.  

Elielinkujan liittymä Rantakadulla suljetaan raskailla kiinteillä esteillä klo 14:00 lähtien.

Ilosaari

Pysäköintialue on käytössä klo 14:30 saakka. Tämän jälkeen saaren sisäänkäynti suljetaan ajoneuvoliikenteeltä. Huoltoliikenne alueella sallittu normaalisti.

Pakkahuone ja Tuulaaki

Ranta- ja Malmikadun risteyksen yhteydessä sijaitseva liittymä Pakkahuoneelle ja Tuulaakiin suljetaan ajoneuvoilta klo 16:00 lähtien. Huoltoliikenne alueella sallittu normaalisti.

Lisätietoa järjestelyistä voi tiedustella Joen Yön tuottaja Jarno Pitkolta (puh: 050 550 6728)

Lisätietoa Joen Yö-tapahtumasta löytyy verkkosivuilta http://www.joenyo.fi

 

 

Tiedote 24.7.

Joen Yön ohjelma julki!

Joen Yön ohjelma on julkaistu: joenyo.fi

Joen Yön yhtenä päänäyttämönä toimii tänä vuonna uusiutunut Ilosaari. Saaren esiintymislavalle kootaan kiinnostavaa ohjelmaa koko illaksi ja laguunia koristellaan illan hämärtyessä venetsialaisten tyyliin. Luvassa on myös Hehku-yhteisön tulitaidetta, sup-lautoja ja paljon muuta.

Ohjelma Ilosaaressa alkaa perjantaina 25.8. iltapäivällä ja huipentuu puolen yön aikaan julistettavaan Suomi 100 –vuotta lähtölaskentaan sekä Jukka Poika & Jam Original Bandin esiintymiseen.

Uutta tämän vuoden Joen Yössä on myös Ilosaareen rakentuva ruoka- ja juomamaailma.  Pääroolissa ovat loppukesän herkut sekä kiinnostavat alkavan syksyn juomat. Venetsialaisteemaan sovitettujen rantaruokien valmistuksessa parastaan panevat kaupungin kovimmat keittäjät, joten hienoja makuja on luvassa.

Juomapuolella tarjolla on itäsuomalaisten juomantekijöiden ja panimoiden tuotteita heidän itsensä tarjoilemina. Panimoita tulee mukaan mm. Kuopiosta, Savonlinnasta sekä tietysti Pohjois-Karjalan alueelta. Maistamisen ohessa voi siis jututtaa juomantekijää. Mukana on myös kauteen sopia viinejä maahantuojien valikoimista heidän asiantuntijoiden esitteleminä.

"Joen yön tapahtumat levittyvät ympäri kaupunkia: järjestöbulevardin paikka on muuttunut Tuulaakin ja Suvantosillan väliselle alueelle ja kaupunkijunalla on mahdollisuus käydä Botanialla Boheemifestien etkoklubilla. Taitokorttelissa näytetään lasten elokuvia sekä musiikkielokuvafestivaali Rokumentin ennakkonäytös. Erilaisia kulttuurimenoja on kaikille joensuulaisilla!" summaa tapahtuman tuottaja Jarno Pitko.

Lisätiedot:

www.joenyo.fi

Jarno Pitko
Tuottaja
Kerubi Events
050 550 6728
jarno.pitko@kerubi.fi

Julkaisukelpoiset kuvat:

Joen Yön logo
Joen Yön juliste
Jukka Poika