Ohjelma

Itä-Suomessa tuulee – Happoradio ja Suomipop 20 vuotta

Joen Yön ilta huipentuu Ilosaaressa, jossa lavalle nousee 20 -vuotista taivaltaan juhlistava Joensuusta alkunsa saanut Happoradio. Ennen Happo­radion esiintymistä vuorossa on kaksi paikallista nousevaa yhtyettä jotka saatiin mukaan avoimen esiintyjähaun kautta.

Aikataulu

 • klo 18.30 portit auki Ilosaaressa
 • klo 19 Annika Kurki
 • klo 20 Väinö Honkanen ja Valtio
 • klo 21.15 Happoradio

Illan avaajasta Annika Kurjesta Aki Tykki kertoo seuraavaa: ”Häkellyttävän kauniit melodiat, harmoniat ja sanat vakuuttivat tuomariston”.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7qY7yDPsxtro8ZW0Fb0K4Z…

Väinö Honkanen ja Valtio -yhtyettä Tykki kommentoi seuraavasti: ”Raati ihasteli yhtyeen raikkautta ja kykyä olla samaan aikaan perinteikäs ja trendikäs! Lisäksi yhtye hehkuu sellaista tekijyyttä ja artistiutta, joka nykymaailmassa taitaa olla valitettavan harvinaista. ”Väiniksiä” kuunnellessa tulee olo, että Väinö tekee musiikkia sisäisen palon ajamana, koska täytyy. Ja niin sen ehkä pitää ollakin”.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6e6pno1DB9MvmnSYPvsgl7…

 

Joen yön konsertti - Poimintoja tulevasta / Carelia-Sali pe 20.8. klo 19-20.30

Joensuun kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy Joen yön aikaan perjantaina 20.8.2021 Carelia-Salissa järjestettävällä ja kapellimestari Ari Rasilaisen kapellimestariluokan johtamalla konsertilla. "Poimintoja tulevasta"-konsertti on läpileikkaus Joensuun kaupunginorkesterin tulevan kauden ohjelmistoon. Illan aikana kuullaan otteita seuraavista teoksista:

 • Mozart: Sinfonia nro 34, 1. osa
 • Haydn; Sinfonia nro 101, 2. osa
 • Mendelssohn: Sinfonia nro 1, 1. osa
 • Kokkonen: II paesaggio, alkuosa
 • Madetoja: Juhlamarssi
 • Wagner: Siegfried idylli, loppuosa
 • Dvorak: Tsekkiläinen sarja, finale
 • Prokofiev: Sinfonietta, andante

Liput konserttiin voi noutaa ennakkoon Carelicumista maksutta, osoitteesta Koskikatu 5, 80100 Joensuu. Konsertti on osa Joen yön tapahtumia.

Liput: www.joensuu.fi/carelicum

Lisätietoja:
www.joensuu.fi/kaupunginorkesteri

 

Kesäyön unelma - Joensuun kaupunginteatterin avoimet harjoitukset

Joensuun kaupunginteatteri avaa Joen yössä ove harjoituksiinsa. Kyseesä on Kesäyön unelma -esityksen harjoitukset suurella näyttämöllä. Harjoitukset ovat klo 18.30-19 ja klo 19.30-20, ja niihin on vapaa pääsy. Tilaisuuksissa on luonnollisestikin rajoitettu yleisömäärä ja vahva maskisuositus vallitsevan koronapandemian vuoksi. Turvavälit toteutetaan normaalisti kaupunginteatterin ohjeiden mukaan.

Lisätietoa esityksestä: https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/kesayon-unelma/

 

Pääkirjasto Joen yössä

Joensuun pääkirjasto on Joen Yönä avoinna poikkeuksellisesti klo 21 saakka. Tänä vuonna ei ruuhkien välttämiseksi järjestetä perinteistä kirjamyyntiä, mutta kirjastolle voi poiketa lainaamaan tai vain oleskelemaan. Klo 19 Taiteiden aukiolla (2. kerros) järjestetään Itäisten Turhan Tietäjien tietokilpailu.

 

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Vapaa pääsy Suomen itä valokuvissa -näyttelyyn klo 19–21. 

Suomen itä valokuvissa on hauska ja haikea tarina ihmisistä, luonnosta ja rajoista. Se kertoo idän sankareista – kehrääjäneidoista, tukkijätkistä, metsästäjistä ja evakkoäideistä, mutta myös modernien kaupunkien rakentumisesta. 1860-luvulta näihin päiviin saakka ulottuva kuvien kaari paljastaa, miten itä on eri aikoina nähty ja miten se on haluttu esittää. Näyttelyn on kuratoinut visuaalisen kulttuurin tutkija Riitta Raatikainen.

Kävijöiden turvallisuuden varmistamiseksi museossa on tapahtuman aikaan poikkeusjärjestelyitä. Vaihtuvassa näyttelyssä liikutaan kulkusuunnan mukaisesti. Sisäänkäynti on tuttuun tapaan Koskikadun puolelta Carelicumin pääovista, mutta vieraat poistuvat Torikadun puolelta. Museon 2. kerroksen näyttelyt ja lasten Mukulakatu ovat suljettuina tapahtuman aikana. Muistathan noudattaa tapahtumassa käsi- ja yskimishygieniaa ja ethän tule paikalle sairaana. Tervetuloa turvalliselle museokäynnille!
 

Joensuun taidemuseo Onni

Vapaa pääsy Camilla Vuorenmaan Henkien tarkkailijat -näyttelyyn klo 19–21.

Camilla Vuorenmaan maalausta ja puupiirrostekniikkaa yhdistelevät suurikokoiset teokset ottavat tilaa haltuun perinteisen maalauksen rajojen ulkopuolelta. Vuorenmaa käsittelee taiteessaan vuorovaikutussuhteita, ihmisten ja eläinten eleitä ja ilmeitä sekä yksilön suhdetta yhteisöön. Joensuun taidemuseon näyttelyssä ovat ensi kertaa kuultavana myös uudet ääniteokset Meeting the Spirits, About the Future ja Flesh and Bones, joiden aiheina ovat tulevaisuus, kuolema ja kohtaamiset henkimaailman kanssa. Vuorenmaa (s. 1979) oli vuoden 2018 Ars Fennica -palkintoehdokkaana, ja hän on saanut Suomen taideakatemian palkinnon vuonna 2015. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kävijöiden turvallisuuden varmistamiseksi museossa on tapahtuman aikaan poikkeusjärjestelyitä.
Museon tiloissa liikutaan kiertosuunnan mukaisesti. Sisäänkäynti on tuttuun tapaan taidemuseon pääovista, mutta uloskäynti on poikkeuksellisesti sivuovesta Koulukadun puolelta. Museon 2. ja 3. kerroksen näyttelyt ovat suljettuna, mutta museokauppa on avoinna tapahtuman aikana usein erikoistarjouksin! Muistathan noudattaa tapahtumassa käsi- ja yskimishygieniaa ja ethän tule paikalle sairaana. Tervetuloa turvalliselle museokäynnille!

 

Taitamo Joen Yössä

Joen Yö 2021 - TaideVAARA-näyttely

Joen Yönä perjantaina 20.8. klo 16–21 on mahdollisuus käydä tutustumassa Taitamon pihataidegalleriaan osoitteessa Jokikatu 8. 

Näyttelyssä on esillä Taitamon Tuunaustiimiläisten tekemiä taideteoksia vuosien varrelta, ja taustamusiikista vastaa Taitamon Musa- ja mediatiimi.

Tervetuloa joen varren terassillemme pikkuvalojen alle tuntemaan ja tunnelmoimaan.

Lisää tietoa Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden Taitamoista löydätte osoitteesta: https://www.joensuu.fi/taitamo